Personlige kurser

For at anvende et maritimt VHF radioanlæg med eller uden DSC, er det et lovkrav at du har et et SRC eller et ROC certifikat.

VHF Skolen afholder året rundt såvel SRC som ROC kurser. Vi har radioskole i Ballerup på adressen Industriparken 4, og vi kan arrangere kurser efter opgave overalt i Danmark samt på Grønland. Kontakt os – så finder vi løsningen på klubbens eller firmaets næste kursus!

Der er i de seneste år sket en stor udvikling når det gælder maritimt alarmerings – og radioudstyr.

Ikke mindst er en VHF radio med DSC blevet almindeligt i lystbåde. For erhvervsskibe er DSC lovpligtigt udstyr.

Flere og flere vælger at anskaffe en VHF med DSC, da den giver væsentlig større muligheder, og ikke mindst giver større sikkerhed i en nødsituation. Alternative redningskilder som SART og PLB/EPIRB er også i dag noget som mange lystsejlere har anskaffet, lige som AIS systemet er blevet almindeligt i fritidsbåde.

Dette har så samtidig medført, at det pensum der skal læres for at erhverve et radiocertifikat er blevet noget mere omfattende end før.

Du kan i dag ikke længere tage ”det gamle” VHF certifikat. Nu hedder det et SRC-certifikat – Short Range Certificate – eller et ROC-certifikat – Restricted Operator Certificate.

Læs mere om certifikaterne her

Det er et lovkrav at du, såfremt du ønsker at anvende en VHF / DSC radio i din båd, som minimum har bestået en SRC-prøve.

Har du et gammelt VHF-certifikat og udelukkende anvender en almindelig VHF uden DSC, så er dette stadig gyldigt. Men ønsker du at udskifte din VHF med en ny med DSC, skal du have et nyt certifikat.

Få dit certifikat hos VHF Skolen

På VHF Skolens kurser lærer du systemet at kende, og bliver dus med din VHF / DSC radio, samt lærer om diverse andre alternative alarmeringskilder.

se vor kursuskalender her Tilmelding her

Du lærer de korrekte opkaldsformer og om valg af kanaler. Ikke mindst lærer du de korrekte procedurer såvel for VHF som for DSC når det gælder Nød- il – og sikkerhedskommunikation. Et særdeles vigtigt emne.

Du lærer også om de funktioner og tjenester der er i DSC systemet, og om det globale sikkerhedsnet GMDSS- Global Maritime Distress Safety System, derunder om NAVTEX og alternative alarmeringskilder som Epirb og Sart. Vi ser også på AIS systemet.

Et SRC-kursus har ca. 10 undervisningstimer. Vi har små koncentrerede hold, og tilbyder dagkurser, aftenkurser og intensive weekend kurser, skræddersyet efter ønske.

Alderskrav for at erhverve SRC certifikat er 15 år.

Se kursuskalender her

SRC KURSER inkl. alle materialer 1.500 kr.

Bemærk at prisen inkluderer alle lærebøger samt et omfattende hjælpemateriale, leveret i en samlet kursusmappe.

Vi hjælper med tilmelding til den afsluttende prøve, som i dag aflægges på Internettet. Igennem VHF Skolens udbyder får du markedets billigste pris på prøveaflæggelse, og vi har beståelsesgaranti! Prøven koster 195 kr., og skulle du være uheldig at dumpe kan du uden ekstra omkostninger gøre prøven om!

Tilmeld dig her

ROC kursus komplet inkl. alle materialer og prøve: 4.600 kr.

Her starter du med at gennemføre vort SRC pensum, på nettet eller ved personligt fremmøde. Du skal ikke op til en SRC prøve, men går direkte videre til ROC.

ROC opgraderingskursus 3.800 kr.

Adgangskrav: Du har inden for det seneste år været tilmeldt og gennemført at SRC kursus hos os. Hermed har du allerede afregnet for adgang til vore kursussider på nettet, og har en del af de bøger der skal bruge på ROC kurset. Det er ikke et krav at der er aflagt en SRC prøve, men pensum skal være gennemført. Denne pris er inklusive ROC & IAMSAR lærebog samt prøve..

Specialhold oprettes efter opgave. Kontakt os.

Et ROC-kursus er principielt et udvidet SRC-kursus.

Hvor du på SRC primært lærer den teoretiske viden, får du på ROC detaljeret undervisning i brug af diverse udstyr incl. NAVTEX, EPIRB og SART. På ROC kurserne anvendes funktionelt udstyr til alle elever.

Du får også et større kendskab til krav og regler inden for GMDSS, samt får kendskab til STCW og IAMSAR.

Et ROC certifikat kan være et lovkrav, såfremt det gælder erhvervssejlads.

VHF Skolen tilbyder løbende ROC kurser året rundt over alt i landet, og vi opretter nye hold efter behov. Få et tilbud.

Vi kan også tilbyde komplette ROC kurser på engelsk for firmaer og hold – hos os eller hos vore kunder. Kontakt os for et tilbud.

Om du ønsker det kan du tage den teoretiske del af kurset som et fjernkursus. Dette sparer dig for 2 skoledage, så du kun skal have 2 dages ROC undervisning. Prøve aflægges efter endt kursus.

Vi tilbyder såvel opgraderingskurser fra SRC til ROC over kun 2 dage, eller komplette ROC kurser over 4 dage hvor vi gennemgår hele pensum fra A – Z. Vælger du et 4 dages kursus slipper du for SRC på nettet.

Læs mere her

VHF Skolen / Mogens Larsen    SE nr. 27389910

ml@vhfskolen.dk   Tlf. 21 27 63 52

VHF Skolens kursuskalender

Desværre har vi ikke flere ledige kurser i Ballerup før efter sommerferien.                                                 

Næste SRC kurser på Fyn og i Jylland:         

Vi har umiddelbart ikke planlagte kurser, men se vor kursuskalender.  Vi opretter gerne nye hold for sejlklubber og firmaer efter opgave over alt i landet. Kontakt os.

                                                             

Se kursuskalender her

                                                                                                                                                                                                                              

 

 

Mogens varetager selv alle skolens kurser

Fra vort skolelokale i Ballerup.

Et udvalg af vort undervisningsudstyr


Aut. Furuno Forhandler


Sailor VHF / DSC & satellitudstyr

Aut.  forhandler

Aut.Forhandler


McMurdo SART og EPIRB


Stort udvalg i satellittelefoni


Kurser over alt i landet
Fjernkursus on-line via Internet

Besøg vor netshop.
Vi har altid et godt tilbud.

Speedbådscertifikat
Duelighedsbevis & Y3
Søsikkerhedskurser